OSTATNIE PUBLIKACJE „Opinie i Diagnozy” nr 41
Stulecie odzyskania niepodległości. Pamięć i wspólnota
nr 42
Szkoła a nierówności społeczne
nr 43
Młodzież 2018
Komunikaty | Zaufanie do polityków w lipcu
|
| Nastroje społeczne w lipcu
|
| O polsko-amerykańskiej współpracy wojskowej i stosunkach bilateralnych
|
| Oceny sytuacji Kościoła katolickiego w Polsce
|
| Psychologiczne charakterystyki elektoratów
|
| Czy Polacy mają problem z nadwagą?
|
| Palenie papierosów
|
| Społeczne postrzeganie bogactwa i ludzi bogatych
|
| Jak zdrowo odżywiają się Polacy?
|
| Preferencje partyjne po zarejestrowaniu komitetów wyborczych
|
WKRÓTCE UKAŻĄ SIĘKomunikaty dotyczące: | diet Polaków
|
| ocen funkcjonowania instytucji publicznych
|
|
|
Co eliminujemy z jadłospisu?
| W ciągu ostatniego roku, podobnie jak pięć lat temu, blisko co czwarty Polak (24%) wykluczał ze swojego jadłospisu lub ograniczał spożycie jakichś produktów. Zdecydowanie najczęściej staramy się eliminować ze swojego menu cukier i słodycze (57% stosujących diety eliminacyjne), w drugiej kolejności tłuste potrawy (28%), a w trzeciej – alkohol (20%). Stosunkowo często unikamy również gotowych dań, kawy oraz glutenu (po 14%).
|
| Więcej na ten temat wkrótce w komunikacie.
| Prezentowane dane pochodzą z badań „Aktualne problemy i wydarzenia” zrealizowanych w latach 2014 i 2019.
|
|