Banner 0 Banner 1 Banner 2 Banner 0
Banner 3
26/2019
 
 
 

 
 
OSTATNIE PUBLIKACJE

„Opinie i Diagnozy”

nr 41
Stulecie odzyskania niepodległości. Pamięć i wspólnota

nr 42
Szkoła a nierówności społeczne

nr 43
Młodzież 2018


Komunikaty

Zaufanie do polityków w lipcu
Nastroje społeczne w lipcu
O polsko-amerykańskiej współpracy wojskowej i stosunkach bilateralnych
Oceny sytuacji Kościoła katolickiego w Polsce
Psychologiczne charakterystyki elektoratów
Czy Polacy mają problem z nadwagą?
Palenie papierosów
Społeczne postrzeganie bogactwa i ludzi bogatych
Jak zdrowo odżywiają się Polacy?
Preferencje partyjne po zarejestrowaniu komitetów wyborczych
 


WKRÓTCE UKAŻĄ SIĘ

Komunikaty dotyczące:

diet Polaków
ocen funkcjonowania instytucji publicznych
 
Co eliminujemy z jadłospisu?

W ciągu ostatniego roku, podobnie jak pięć lat temu, blisko co czwarty Polak (24%) wykluczał ze swojego jadłospisu lub ograniczał spożycie jakichś produktów. Zdecydowanie najczęściej staramy się eliminować ze swojego menu cukier i słodycze (57% stosujących diety eliminacyjne), w drugiej kolejności tłuste potrawy (28%), a w trzeciej – alkohol (20%). Stosunkowo często unikamy również gotowych dań, kawy oraz glutenu (po 14%).
Rysunek 1

Więcej na ten temat wkrótce w komunikacie.
Prezentowane dane pochodzą z badań „Aktualne problemy i wydarzenia” zrealizowanych w latach 2014 i 2019.
 
  


 
 
 
Zapytaj   Zamów publikacje  Zapisz się   Wypisz się

Dodatkowych informacji udziela Ośrodek Informacji CBOS
ul. Świętojerska 5/7, 00-236 Warszawa
tel. (+48) 22 625 76 23; fax (+48) 22 629 40 89
www.cbos.pl