UWAGA! Ten serwis używa cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie.Rozumiem
 
OGŁOSZENIA
Praca dla ankieterów ... więcej >
 

CBOSNEWS

26/2019

2019-09-03

Co eliminujemy z jadłospisu?

W ciągu ostatniego roku, podobnie jak pięć lat temu, blisko co czwarty Polak (24%) wykluczał ze swojego jadłospisu lub ograniczał spożycie jakichś produktów. Zdecydowanie najczęściej staramy się eliminować ze swojego menu cukier i słodycze (57% stosujących diety eliminacyjne), w drugiej kolejności tłuste potrawy (28%), a w trzeciej – alkohol (20%). Stosunkowo często unikamy również gotowych dań, kawy oraz glutenu (po 14%).
Rysunek
Więcej na ten temat wkrótce w komunikacie.
Prezentowane dane pochodzą z badań „Aktualne problemy i wydarzenia” zrealizowanych w latach 2014 i 2019.
 
 
Przewiń do góry
Przejdź do pkjpaPKJPA        Projekty EFSEFS        Przejdź do portalu Badania WyborczeBadania wyborcze
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fundacja Centrum Badania Opinii Społecznej
ul. Świętojerska 5/7 00-236 Warszawa
tel. 22 625 76 23 e‑mail: info@cbos.pl
NIP: 5262135442 REGON: 012908368 KRS: 0000070275
Przewiń do góry