UWAGA! Ten serwis używa cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie.Rozumiem
 

PUBLIKACJE

Komunikat z badań nr BDF/202/14/89

Urynkowienie gospodarki żywnościowej w opinii społecznej - wrzesień 1989

Autor: Grzegorz Szymaniuk
|
1989-10-06

1. Konieczność urynkowienia gospodarki żywnościowej

Urynkowienie gospodarki żywnościowej było:

- konieczne

- należało poczekać

- w ogóle nie należało tego robić

- trudno powiedzieć /tabela aneksowa/

2. Czy urynkowienie równa się kolejnej podwyżce cen?

Co, Pana(i) zdaniem, rząd chciał uzyskać wprowadzając wolne ceny na żywność?

- zasłonić własną nieudolność

- zdobyć pieniądze na własne cele

- poprawić sytuację na rynku

- dostosować ceny do rzeczywistych kosztów produkcji /tabela wg badań IV‘86, II‘88, IX‘89/ oraz /tabela aneksowa/

3. Przewidywania społeczne stabilizacji cen żywności i zaopatrzenia rynku

Opinie badanych:

- będzie coraz gorzej

- nic się nie zmieni

- chwilowo się pogorszy, ale potem będzie się poprawiało

- nastąpi szybka poprawa

- trudno powiedzieć /tabela aneksowa/

4. Kto skorzystał na urynkowieniu?

Tabele aneksowe

Liczba stron:
9
Badanie:
T159 Aktualne wydarzenia (14)
Kategorie tematyczne:
Gospodarka
Słowa kluczowe:
gospodarka żywnościowa, urynkowienie, ceny
Tabele zróżnicowań socjodemograficznych:
 
Tak
 
 
Przejdź do pkjpaPKJPA        Projekty EFSEFS        Przejdź do portalu Badania WyborczeBadania wyborcze
Przewiń do góry